Zoek op onze website
Bespaar direct op al uw
Microsoft licenties

Overstappen van cloud leverancier

Overstappen van cloud leverancier is niet zo ingewikkeld als u misschien denkt. Het kost u alles bij elkaar hooguit 10 minuten en bespaart u veel geld wanneer u nu naar ons overstapt! Zeker als u nu alles direct via Microsoft heeft!

Het Microsoft 365 platform is zo opgezet dat u vrij bent in keuze van leverancier, makkelijk kunt overstappen en zelfs meerdere leveranciers tegelijkertijd kunt hebben.
Alle abonnementen die u afneemt, via welke leverancier dan ook, komen samen in uw licentie "pool". Een overzicht hiervan vindt u altijd terug in het Microsoft 365 beheercentrum door onder "Facturering" in het menu "Licenties" te kiezen. Zolang u maar zorgt dat voor elk abonnement het aantal geldige licenties groter of gelijk is aan het aantal toegewezen licenties, kunnen al uw gebruikers ongehinderd werken.
Er is dus geen één-op-één relatie tussen een specifiek abonnement en een specifieke gebruiker. Wanneer u hetzelfde abonnement via een andere leverancier afneemt hoeft u dit niet opnieuw toe te wijzen aan de betreffende gebruiker.

Hieronder hebben we alle stappen voor u op een rijtje gezet:


Stap 1: Bedrijfsgegevens

Geef ons uw bedrijfs-en contactgegevens door en de naam van uw "tenant". Uw tenantnaam is de unieke domeinnaam van uw omgeving op het Microsoft 365 platform en heeft altijd de opmaak xxx.onmicrosoft.com. U kunt deze altijd terug vinden in uw Microsoft 365 beheercentrum door onder "Installatie" in het menu "Domeinen" te kiezen.


Stap 2: Partnerrelatie maken met uw tenant

Wij maken voor u een account aan in onze Cloud Marketplace en sturen u per email een link toe. Wanneer u op deze link clickt en inlogt met de admin account van uw tenant wordt er een partnerrelatie gemaakt met onze Cloud Marketplace.

Partnerrelaties kunt u altijd terugvinden in uw Microsoft 365 beheercentrum door onder "Instellingen" in het menu "Partnerrelaties" te kiezen. U kunt meerdere partnerrelaties hebben.


Stap 3: Accepteer de Microsoft Cloud Agreement

Bevestig aan ons per email dat u de Microsoft Cloud Agreement heeft gelezen en er mee akkoord gaat.
Lees de Microsoft Cloud Agreement


Stap 4: Voeg abonnementen toe aan uw tenant

Met de accountgegevens die u van ons krijgt kunt u nu zelf 24/7 via onze Cloud Marketplace abonnementen toevoegen of aantallen wijzigen. Abonnementen die u via onze Cloud Marketplace toevoegt of wijzigingen zijn vrijwel direct beschikbaar in uw tenant. Wilt u dit niet zelf doen dan kunnen wij dit uiteraard ook voor u doen.

Zorg dat de abonnementen via onze Cloud Marketplace zijn toegevoegd voordat deze bij uw huidige leverancier verlopen. Wij raden aan om dit voor de zekerheid al enkele dagen van te voren doen zodat zelfs als uw huidige abonnementen in het weekend verlopen, geen enkele gebruiker iets van de overgang merkt.

Menu